Документ 258-92-п, поточна редакція — Редакція від 03.02.2012, підстава 35-2012-п

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 21 травня 1992 р. № 258
Київ

Про норми харчування та часткову компенсацію вартості продуктів для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 4 від 05.01.93
№ 931 від 16.09.2005}

{Щодо змін додатково див. Постанову КМ
№ 936 від 20.09.2005}

{Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ
№ 211 від 14.02.2007
№ 35 від 25.01.2012}

Відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" та з метою забезпечення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, продуктами харчування і виплати часткової компенсації їх вартості Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити розроблені Міністерством охорони здоров'я України норми харчування для зазначених громадян у стаціонарах спеціалізованих лікувальних, лікувально-санаторних і курортних закладах, а також дітей у дошкільних і шкільних закладах (додатки № 1-3).

2. Надати Міністерству соціальної політики право визначати виходячи із розроблених Міністерством охорони здоров'я фізіологічних (медичних) норм харчування (додаток № 4) і середніх цін на продукти харчування, що склалися у регіоні, розміри грошової компенсації вартості продуктів харчування, встановлені вказаним Законом для громадян, віднесених до 1 і 2 категорії, для потерпілих дітей у разі захворювання кровотворних органів (гострі лейкози), щитовидної залози (аденома, рак), злоякісними пухлинами, а також для батьків потерпілих дітей, які не відвідують дитячі дошкільні та шкільні заклади і не забезпечуються продуктами харчування на суму середньої вартості харчування в цих закладах і не перебувають на повному державному забезпеченні.

{Пункт 2 в редакції Постанови КМ № 4 від 05.01.93; із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ № 211 від 14.02.2007, № 35 від 25.01.2012}

{Пункт 3 втратив чинність на підставі Постанови КМ № 931 від 16.09.2005}

4. Раді Міністрів Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям при забезпеченні продуктами харчування осіб, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи і віднесені до 1 категорії, вагітних жінок і жінок, які годують дітей, керуватися, крім фізіологічних (медичних) норм, також додатковими нормами, встановленими Міністерством охорони здоров'я України (додатки № 5 і 6).

Перший
віце-прем'єр-міністр України


К.МАСИК

Міністр
Кабінету Міністрів України


В.ПЄХОТА

Інд. 29




Додаток № 1
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Додаткові норми
продуктів харчування для осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у стаціонарах спеціалізованих лікувальних закладів (відділень)

(на день у грамах)

Найменування продуктiв

На одного хворого вiком

до 1 року

вiд 1 до 6 рокiв

вiд 6 до 10 рокiв

вiд 10 до 14 рокiв

старше 14 рокiв

Молочнi сумiшi, в т. ч. кисломолочнi прдукти

180

200

200

200

200

Соки

-

50

50

50

50

Плодоягiднi консерви

30

50

50

50

50

Буряк червоний

-

10

10

15

20

Капуста

-

-

-

15

30

Цибуля рiпчата

-

-

-

5

5

Цибуля зелена

-

-

-

5

5

Петрушка, крiп

-

-

-

5

5

Морква

-

10

10

15

25

Горох консервований

-

-

-

-

10

Фрукти свiжi

-

100

100

100

50

Сухофрукти

-

10

10

10

15

Яловичина

-

10

15

25

40

Птиця

-

-

-

-

20

Риба та iншi продукти моря

-

15

15

20

30

Сир

-

10

10

10

25

Міністр
Кабінету Міністрів України


В.ПЄХОТА



Додаток № 2
до постанови Кабінету Міністрів України
від 21 травня 1992 р. № 258

Норми харчування осіб,
які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, в лікувально-курортних закладах

(на день у грамах)

Найменування продуктiв

На одну особу вiком

до 6 рокiв

вiд 6 до 10 рокiв

вiд 10 до 14 рокiв

старше 14 рокiв

Хлiб пшеничний

100

120

150

150

Хлiб житнiй

50

70

100

200

Борошно пшеничне

25

35

50

50

Крохмаль

3

4

5

20

Крупи, макароннi вироби, бобовi

50

60

70

100

Картопля

300

400

450

400

Овочi рiзнi

350

450

550

500

Фрукти свiжi, цитрусовi

300

400

500

300

Соки

100

150

200

250

Фрукти сухi

20

30

40

40

Горiхи

5

7

10

-

Масло вершкове

50

60

65

70

Олiя

10

15

20

20

Молоко

500

500

500

500

Сир

60

80

100

90

Сметана

25

30

35

40

Сир твердий

10

15

20

40

Яйця (штук)

0,75

1

1

1,5

М'ясо

125

160

200

250

Птиця

25

32

40

50

Ковбаси варенi, сосиски, сардельки

10

20

26

60

Ковбаса напiвкопчена

5

10

12

30

Окорок, буженина, карбонат

5

10

12

30

Рибопродукти

80

100

125

150

Мiнеральна вода

-

-

-

500

Цукор

-

-

-

60

Повидло, джем, мармелад

-

-

-

40

Мед

-

-

-

20

Консерви - iкра (чорна, кетова)

-

-

-

10

Субпродукти (печiнка, язик)

-

-

-

30

Пшеничнi висiвки

-

-

-

15

Чай

-

-

-

2

Кава, какао

-

-

-

5

Спецiї

-

-

-

20


Якщо Ви побачили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl-Enter. Будемо вдячні!

вгору